Bregolat
12.01.2013 14:38Sensible, armoniòs i amb tot el carácter de l’entorn.
De color intens amb tons vermells i reflexes granes. Llàgrima abundant i persistent. Al nas s’aprecien agradables notes de fruits secs torrats embolcallades amb el toffe, cafè i xocolata que donen pas als aromes de fruita negra (mora, aranyó) i regalèssia. A la boca és resc, amb un taní present però alhora elegant i suau. Les notes glicèriques li confereixen un bon pas per boca.
Postgust llarg i persistent. Verema manual amb caixes i selecció de raïm. Recepcionat a baixa temperatura previ al seu processat, desrapat, criomacerat i fermentat a temperatura controlada. Encubat durant 30 dies amb frecuents remontats a l’inici de la fermentació alcohòlica. Fermentació malolàctica en bota. Criança mínima de 12 mesos en bota. Embotellat i criat en ampolla un mínim de 6 mesos.
Maridatge Ideal per acompanyar formatges curats i tot tipus de carn, especialment la caça, carn vermella i rostits.
VARIETAT
Cabernet, Garnatxa, Merlot i Sirà
INDICACIÓ GREOGRÀFICA
Costers del Segre
TIPUS DE VI
Negre criat en bota
TIPUS CRIANÇA
10 mesos en bota de roure francès, americà i de països de l’est
Tº DE SERVEI
16 – 18ºC